

Economic and Social Council

Distr. LIMITED

E/CN.3/1994/L.1 3 February 1994

ORIGINAL: ENGLISH

STATISTICAL COMMISSION
Special session
11-15 April 1994
Item 2 of the provisional agenda*

ADOPTION OF THE AGENDA AND OTHER ORGANIZATIONAL MATTERS

Organization of the work of the session

Note by the Secretariat

- 1. The proposed organization of work for the Statistical Commission at its special session (see annex I) has been prepared pursuant to relevant decisions of the General Assembly and the Economic and Social Council in order to facilitate the consideration of agenda items within the time and services allocated to the Commission.
- 2. The first meeting of the Commission will be convened on Monday, 11 April 1994, at 11 a.m. Facilities will be available for two formal meetings each day. The meeting hours (Monday to Friday, inclusive) will normally be from 10 a.m. to 1 p.m. and from 3 p.m. to 6 p.m.
- 3. In response to concerns expressed by the Working Group on International Statistical Programmes and Coordination at its sixteenth session (Geneva, 13-16 September 1993), about the organization of the session (E/CN.3/1994/2, para. 67), an effort has been made to provide an indication of the time to be spent on each item, including the time allotted for the introduction of items (see annex II).

* E/CN.3/1994/1.

94-06209 (E) 230294 /...

Annex I

PROPOSED ORGANIZATION OF WORK

Monday, 11 April

Morning

Opening of the session

Item 1 Election of officers

<u>Item 2</u> Adoption of the agenda and other organizational matters

For discussion: E/CN.3/1994/1 and E/CN.3/1994/L.1

For information: E/CN.3/1994/L.2 and E/CN.3/1994/2, paras. 36-44

Item 3 Strengthening international statistical cooperation

For discussion: E/CN.3/1994/2, paras. 9-24, 30-24 and 68, E/CN.3/1994/3

and E/CN.3/1994/5-13

For information: E/CN.3/1994/4, E/CN.3/1994/14, E/CN.3/1994/16 and

E/CN.3/1994/CRP.1

Afternoon

Item 3 Continued

Tuesday, 12 April

Morning

Item 3 Continued

Afternoon

Item 3 Continued

Item 4 Implementation of the 1993 System of National Accounts

(1993 SNA)

<u>For discussion</u>: E/CN.3/1994/2, paras. 4-8, and E/CN.3/1994/5

For information: E/CN.3/1994/14, E/CN.3/1994/16 and E/CN.3/1994/CRP.1

Wednesday, 13 April

Morning

Item 4 Continued

Item 5 Technical cooperation in statistics

For discussion: E/CN.3/1994/14

Afternoon

Item 5 Continued

<u>Item 6</u> Fundamental principles of official statistics

For discussion: E/CN.3/1994/2, paras. 25-29, E/CN.3/1994/15 and

E/CN.3/1993/26, annex

Thursday, 14 April

Morning

Item 6 Continued

<u>Item 7</u> Coordination and integration of international statistical

programmes

For discussion: E/CN.3/1994/2, para. 70

<u>Item 8</u> Programme questions

Item 8 (a) Programme performance and implementation

For discussion: E/CN.3/1994/16

Afternoon

Item 8 (a) Continued

Item 8 (b) Programme objectives and planning

For discussion: E/CN.3/1994/CRP.1

For information: E/CN.3/1994/2, para. 35, and E/CN.3/1994/17

Item 9 Provisional agenda for the twenty-eighth session of the

Commission

For discussion: E/CN.3/1994/L.3

For information: E/CN.3/1994/2, paras. 45-67

E/CN.3/1994/L.1 English Page 4

Friday, 15 April

Morning No meeting scheduled

Afternoon

 ${\underline{\mbox{Item 10}}}$ Report of the Commission on its special session

For discussion: E/CN.3/1994/L.4 and addenda

Adoption of the report

Closure of the session

Annex II

INDICATION OF TIME TO BE SPENT ON EACH ITEM, INCLUDING TIME ALLOTTED FOR INTRODUCTION OF AGENDA ITEMS

Monday, 11 April			
Morning			
50 minutes	11.00-11.50		Opening of the session
15 minutes	11.50-12.05	<pre>Item 1</pre>	Election of officers
15 minutes	12.05-12.20	<pre>Item 2</pre>	Adoption of the agenda and other organizational matters
8 hours, 10 minutes		<pre>Item 3</pre>	Strengthening international statistical cooperation
20 minutes	12.20-12.40		Introduction
	12.40-1.00		Discussion
Afternoon			
	3.00-6.00	Item 3	Continued
Tuesday, 12 April			
Morning			
	10.00-1.00	Item 3	Continued
Afternoon			
	3.00-4.30	Item 3	Continued
4 hours		<u>Item 4</u>	Implementation of the 1993 System of National Accounts (1993 SNA)
10 minutes	4.30-4.40		Introduction
	4.40-6.00		Discussion

Wednesday, 13 April

Morn	٦	n	α
LICTI	_		9

	10.00-12.30	<pre>Item 4</pre>	Continued
2 hours, 30 minutes		<pre>Item 5</pre>	Technical cooperation in statistics
10 minutes	12.30-12.40		Introduction
	12.40-1.00		Discussion
Afternoon			
	3.00-5.00	<pre>Item 5</pre>	Continued
2 hours, 30 minutes		Item 6	Fundamental principles of official statistics
10 minutes	5.00-5.10		Introduction
	5.10-6.00		Discussion
Thursday, 14 April			
Morning			
	10.00-11.30	Item 6	Continued
1 hour		Item 7	Coordination and integration of international statistical programmes (Election of members; venue of next meeting)
10 minutes	11.30-11.40		Introduction
	11.40-12.30		Discussion
3 hours		Item 8	Programme questions
1 hour, 30 minutes		<u>Item 8 (a</u>)	Programme performance and implementation
10 minutes	12.30-12.40		Introduction
	12.40-1.00		Discussion

Afternoon

10 minutes

	3.00-4.00	Item 8 (a)	Continued
1 hour, 30 minutes		<pre>Item 8 (b)</pre>	Programme objectives and planning
10 minutes	4.00-4.10		Introduction
	4.10-5.30		Discussion
30 minutes		Item 9	Provisional agenda for the twenty-eighth session of the Commission
5 minutes	5.30-5.35		Introduction
	5.35-6.00		Discussion
Friday, 15 April			
Morning			No meeting scheduled
Afternoon			
3 hours		Item 10	Report of the Commission on its special session

Closure of the session

Introduction

Adoption of the report

3.00-3.10

3.10-6.00
